NPO Radio 2 TopSongs

Eddie Vedders vertolking van Save It For Later is NPO Radio 2 TopSong

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Eddie Vedders vertolking van Save It For Later is NPO Radio 2 TopSong

Eddie Vedders focus ligt doorgaans voornamelijk bij Pearl Jam. Maar in juni is daar opeens een prachtige solo-cover voor het derde seizoen van The Bear. Vedders Save It For Later is deze week de NPO Radio 2 TopSong.

Wie het nieuwste seizoen van de populaire tv-show The Bear heeft gezien, heeft ongetwijfeld kennisgemaakt met Eddie Vedders prachtige vertolking van Save It For Later gehoord. Het origineel stamt uit 1982 en is afkomstig de Britse skaband The Beat. Het nummer wordt uitgebracht als single van het derde en laatste studioalbum van de band, Special Beat Service. Waar de versie van deze band meer britrock aandoet, hoor je in de opname van Vedder duidelijk zijn liefde voor grunge terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Medley

Het is niet de eerste keer dat de Pearl Jam-frontman het nummer zingt. De band speelt Save It For Later voor het eerst live tijdens een Better Man-medley tijdens de No Code Tour in 1996.

Toeval of niet, de twee nummers stammen uit een vergelijkbaar punt in de carrières van de songwriters. The Beat-gitarist Dave Wakeling schrijft Save It for Later als tiener voordat de band überhaupt wordt opgericht. Opvallend genoeg schrijft Vedder 'zijn' Better Man ook als hij nog op de middelbare school zit: "Ik schreef Better Man voordat ik - legaal - kon drinken op een 4-track in mijn oude appartement." Hier zie je hoe Pearl Jam Save It For Later opnieuw covert tijdens een liveshow in 2014.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve Save It For Later ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie