Muzieknieuws

Eminem brengt nieuw album uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eminem brengt nieuw album uit

The Death of Slim Shady (Coup De Grâce) is, na een hoop teasers en trailers, dan eindelijk uit. Check hieronder deze comeback-plaat van het Amerikaanse rap-icoon Eminem.

The Death of Slim Shady (Coup De Grâce) is in mysterie gehuld. De titel lijkt een verwijzing naar het eind van Eminems iconische alter ego Slim Shady. In de albumteaser zien we hoe een detective de moord op Slim Shady probeert op te lossen. En in een rouwadvertentie van de krant Detroit Free Press verscheen onlangs een overlijdensbericht van de controversiële rapper. Op 2 juli deelt Eminem de releasedatum via een nieuwe trailer, die opnieuw een hoop vragen oproept. In de clip zien we een moeder tijdens haar bevalling, wiens baby vlak na de geboorte demonische trekjes begint te vertonen.

Houdini

In aanloop naar de release van het album brengt Eminem op 31 mei de nieuwe single Houdini uit, een al even mysterieuze track met als basis Abacadabra van Steve Miller Band. Viert de rap-veteraan zijn comeback of hint hij juist op het einde van zijn carrière? Houdini is in ieder geval een terugblik op Eminems oeuvre, met verwijzingen naar bekende nummers als Without Me, Just Lose It en My Name Is. De rapper scoort met de single meteen een bescheiden hit in Nederland, waar hij 2 weken geleden een zesde plaats behaalt in de Top 40.

Het nummer is, zoals we van de Amerikaanse rapper mogen verwachten, overigens niet onomstreden. In Houdini verwijst Eminem naar het schietincident waarbij Megan Thee Stallion in 2020 betrokken is, evenals naar cancelcultuur, de transgendergemeenschap en RuPaul.

Tobey

Op 2 juli deelt Eminem nog een tweede single, Tobey. Het nummer is een samenwerking met Big Sean en BabyTron. Het is niet de eerste samenwerking met Big Sean, met wie Eminem eerder No Favors, Friday Night Cypher en Detroit Vs. Everybody uitbrengt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hieronder luister je nu naar The Death of Slim Shady (Coup De Grâce):

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie