Muzieknieuws

Voormalig One Direction-zanger Liam Payne op 31-jarige leeftijd overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalig One Direction-zanger Liam Payne op 31-jarige leeftijd overleden

Britse zanger Liam Payne is woensdag op 31-jarige leeftijd overleden. Het voormalig One Direction-bandlid zou naar verluidt van de derde verdieping van een hotel in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn gevallen.

"Liam James Payne, componist en gitarist, voormalig lid van de band One Direction, is vandaag overleden nadat hij van de derde verdieping van een hotel in Palermo was gevallen", laat de politie van Buenos Aires weten in een verklaring.

De Britse zanger zou woensdag 17.00 uur lokale tijd zijn overleden. De lokale politie gaf een verklaring aan Reuters, waarin ze zeiden dat ze naar een hotel in de wijk Palermo waren geroepen. Daar werden ze gewezen op een "agressieve man die mogelijk onder invloed was van drugs en alcohol". Volgens NOS zou Persbureau AP een opname hebben van het gesprek tussen de politie en de manager van het hotel, waarin laatstgenoemde zegt: "Hij breekt de hele kamer af. Jullie moeten iemand sturen."

De medische noodhulporganisatie SAME meldt in een verklaring aan Rolling Stone dat de zanger van ongeveer 13 of 14 meter" hoogte naar beneden zou zijn gevallen. En dat Payne "ernstige verwondingen opliep die onverenigbaar waren met het leven".

Carrière

Liam Payne, geboren in Wolverhampton, Engeland, wordt in 2010 op 16-jarige leeftijd bekend dankzij zijn deelname aan The X Factor. Tijdens het tv-programma wordt hij door talentscout en muziekproducent Simon Cowell geselecteerd voor One Direction. Samen met Niall Horan, Harry Styles, Louis Tomlinson en Zayn Malik finisht Payne als derde in de Britse talentenjacht. De groep groeit - met hits als What Makes You Beautiful en Story Of My Life - desondanks uit tot een van de grootste boybands aller tijden.

In 2016 gaat de band, tot groot verdriet van een immense schare toegewijde fans, uit elkaar. Na One Direction richt Liam Payne zich, net als de andere bandleden, op zijn solocarrière. Zijn debuutsingle is Strip That Down, dat gedeeltelijk wordt geschreven door Ed Sheeran. Hij brengt later samen met Rita Ora For You uit voor de film Fifty Shades Freed en Get Low in samenwerking met Zedd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op persoonlijk vlak gaat het Payne minder voor de wind na het uiteenvallen van de band. De zanger worstelt met verslavingen. In 2019 vertelt hij tegen de Guardian openhartig over zijn geestelijke gezondheid, therapie en zijn alcoholmisbruik. "Ik had gewoon een beetje hulp nodig om stabiel te blijven. Het was af en toe heel spannend", vertelt hij. Eind 2023 geeft de zanger aan voorgoed het tijd te willen keren en laat hij zich behandelen in een afkickkliniek.

Payne laat een zoontje achter, genaamd Bear, die hij kreeg met zijn ex-partner Cheryl Cole. De zanger was verloofd met Maya Henry.

Ster advertentie
Ster advertentie