Muzieknieuws

Bekijk hier Sophie Ellis-Bextors live-uitvoering van Murder on the Dancefloor

foto: Still YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekijk hier Sophie Ellis-Bextors live-uitvoering van Murder on the Dancefloor

Afgelopen weekend verzorgt Sophie Ellis-Bextor een bijzonder optreden tijdens BAFTA Film Awards. Dankzij de hernieuwde aandacht voor haar hit uit 2001 schittert de Britse zangeres meer dan twee decennia na de release opnieuw op het podium met Murder on the Dancefloor.

Ellis-Bextors On The Dancefloor groeit midden 2002 uit tot een hit op de dansvloer. De clip - waarin Sophie concurrenten tijdens een danswedstrijd probeert te saboteren - zie je constant voorbijkomen bij de bekende muziekzenders.

Saltburn

Nu, 22 jaar na het initiële succes, bestormt Murder on the Dancefloor de afgelopen weken opnieuw de internationale hitlijsten. De hernieuwde interesse in het 00’s-nummer heeft de Britse zangeres te danken aan een zekere naaktscène in de al even sensationele film, Saltburn. In een interview met Pink News laat ze voor de release van de film al weten trots te zijn dat haar nummer onderdeel uitmaakt van de soundtrack: "Het is zo mooi gefilmd. Het script is leuk, scherp en geestig. En dan krijg je iemand die frontaal naakt danst op mijn liedje. Ik kan niet wachten tot meer mensen het zien. Het is nogal een onverwacht moment."

Na de première schiet het nummer omhoog in de hitlijsten. Zo bezorgt Murder on the Dancefloor Ellis-Bextor in 2024 alsnog haar allereerste nummer in de Amerikaanse hitparade. Ook in Nederland is het raakt, met een piek op nummer 24 afgelopen week. "Nogal buitengewoon", noemt de zangeres de hernieuwde aandacht voor nummer in een interview met NME. "Als ik onderweg iets heb geleerd, is het dat je moet gaan waar het momentum is."

Live

En dat ze naar haar eigen woorden leeft, laat ze afgelopen weekend zien tijdens de BAFTA’s. De Engelse singer-songwriter zingt tijdens de ceremonie haar grote hit uit 2001. Het optreden wordt in de zaal onthaald met goedkeurend geschreeuw en veel applaus. Hieronder kun je de show terugkijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie