Muzieknieuws

Kijktip: Blokhuis Extra special met Hans van Hemert

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Blokhuis Extra special met Hans van Hemert

Vanwege het overlijden van producer, songwriter en zanger Hans van Hemert is vanavond een herhaling te zien van de Blokhuis Extra special met Hans van Hemert.

In de jaren 60, 70 & 80 drukte Van Hemert een flinke stempel op de Nederpop met klassieke hits als The Life I Live (Q65), Hair (Zen) en How Do You Do van Mouth & MacNeal, om er maar een paar te noemen. Laatstgenoemd duo bracht van Hemert zelf bij elkaar en met Willem Duyn (Mouth) en Sjoukje van ‘t Spijker (MacNeal) vierde hij wereldsuccessen. Een andere door hem bedachte groep deed het ook goed over de grenzen en dan hebben we het uiteraard over Luv’ met Patty, Marga & José. Van Hemert was niet alleen producer, hij kon ook zingen. Zo is het zijn stem die we prominent horen op de jaren 60-culthit Mother No-Head van Group 1850. Over deze wapenfeiten en veel meer zal het gaan in deze speciale aflevering van Blokhuis Extra, te zien op dinsdag 8 oktober om 21:45 uur

Datum: 8 oktober

Tijd: 21:45

Zender: NPO 2 Extra

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blokhuis Extra

In het muziekprogramma Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis (NPO Radio 2, Top 2000 a gogo) in om en nabij 60 jaar popmuziek. Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van het oeuvre, een popjaar, een subgenre, een jubilerend festival of label. Om maar wat te noemen.

Ster advertentie
Ster advertentie