Muzieknieuws

Luister hier naar het nieuwe album van The Script

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister hier naar het nieuwe album van The Script

Na een periode van onzekerheid die volgt op de dood van The Script-lid Mark Sheehan, keert de Ierse formatie nu terug met nieuwe muziek. Luister hieronder naar de gloednieuwe zevende plaat van de band.

De mannen van The Script hebben een zware periode achter de rug. In april 2023 overlijdt gitarist Mark Sheehan op 46-jarige leeftijd. Hij richt in 2001 de band op met leadzanger Danny O'Donoghue en drummer Glen Power. Samen scoren ze hits met Breakeven, If You Could See Me Know en Hall Of Fame.

'Waarom doen we dit?'

In de podcast Smallzy's Surgery onthult O'Donoghue waarom de band na het verlies van Sheehan de handdoek niet direct in de ring heeft gegooid. "We hebben het er lang over gehad en eerlijk gezegd is het nog steeds een open vraag", antwoordt de zanger op de vraag of er sprake was van stoppen. "Glen en ik hebben het er goed over gehad en dachten dat Mark gewild zou hebben dat we het zouden afmaken. Egoïstisch gezien zou ik makkelijk weg kunnen lopen, Glen zou hetzelfde kunnen doen. We hebben muzikaal, professioneel en financieel gezien alles bereikt wat nodig was."

Toch gaan de overgebleven bandleden door "Het kwam neer op de vraag: waarom doen we dit? Het antwoord is: omdat we van muziek houden. Maar financieel gezien is Mark altijd nog lid van de band. Zijn familie profiteert van alles wat we nog gaan doen en het voelt daarom als het juiste om te doen."

Satellites

Vrijdag 16 augustus brengt de Ierse band hun zevende studioalbum uit, getiteld Satellites, waarop ook nieuwe leden Ben Sargeant en Ben Weaver te horen zijn. "Dit album is een reis door de hoogte- en dieptepunten en we hebben ons hart in elk nummer gestort, en we kunnen niet wachten tot jij het hoort", schrijft de band over de release van de plaat op social media.

Satellites is de eerste plaat van The Script sinds Sunsets & Full Moons uit 2019. Het album bevat in totaal twaalf nummers, waaronder de single Both Ways. De nieuwe muziek komt slechts een paar maanden voordat de artiesten aan hun Satellites World Tour beginnen, waarbij ze op podia over de hele wereld zullen optreden.

The Script komt ook naar Nederland. Op 6 december treedt de band op in Rotterdam Ahoy en op 7 december vervolgen ze hun tour in de Ziggo Dome.

Silhouet van Sheehan

De coverart van Satellites bevat een hommage aan Sheehan. "De albumhoes laat silhouetten zien van mij, Glen en Ben Sargeant, onze bassist, die er vanaf het begin bij is", legt zanger O’Donoghue uit. "Maar je ziet ook een silhouet met een capuchon, omdat de geest van Mark er nog steeds is. Hij zal er altijd zijn, maar het is ook een knipoog naar de toekomst. The Script zal nooit meer dezelfde band zijn. We proberen gewoon door te gaan en te doen wat we allemaal voelen dat het juiste is, en dat is meer geweldige muziek blijven maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie