Muzieknieuws

Documentaire Paul McCartney & Wings verschijnt voor korte tijd in bioscoop

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Documentaire Paul McCartney & Wings verschijnt voor korte tijd in bioscoop

Paul McCartney is voor even terug in Nederland. Alhoewel de legendarische artiest niet fysiek te bewonderen zal zijn, is hij wel te bekijken op het witte doek in de documentaire Paul McCartney and Wings – One Hand Clapping. Deze is vanaf komend weekend voor het eerst te zien in de bioscoop, maar wordt voor een gelimiteerde tijd gedraaid.

De zelden vertoonde documentaire uit 1974 volgt de band Wings tijdens vier opnamedagen in Abbey Road Studios.

Unieke beelden

Paul McCartney and Wings – One Hand Clapping geeft een uniek inkijkje tijdens de opnames van het bijna gelijknamige album One Hand Clapping. Hoewel deze lang geleden werd opgenomen, heeft hij jaren op de plank gelegen. Afgelopen juni, vijftig jaar later, is deze eindelijk uitgebracht. Datzelfde geldt nu voor de gelijktijdig geschoten documentaire. De film bevat onder andere uitvoeringen van het bekende Wingsnummer Band on the Run en fragmenten van audio-interviews. Los van dat wordt alles aangevuld door een solo-optreden van Paul, met beelden die nog nooit volledig zijn uitgebracht. Als kers op de taart opent de wereldartiest de documentaire met een exclusief opgenomen introductie.

Gelimiteerde bioscooprelease

Paul McCartney and Wings – One Hand Clapping verschijnt dus voor het eerst in de bioscoop, maar dit zal niet lang duren. Wel is zeker dat je alleen de komende twee weken hebt om jezelf te trakteren op deze unieke ervaring. De exacte dagen zijn zijn afhankelijk van de bioscoop bij jou in de buurt. Kijk op www.onehandclapping.film voor een overzicht van Nederlandse vertoningen en houd dus de lokale bioscoopprogrammering in de gaten.

Ster advertentie
Ster advertentie