Muzieknieuws

Tito Jackson, lid van The Jackson 5 en broer van Michael Jackson, overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tito Jackson, lid van The Jackson 5 en broer van Michael Jackson, overleden

Triest nieuws: Tito Jackson is zondag op 70-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de ex-manager van de familie, Steve Manning, aan het Amerikaanse Entertainment Tonight.

De drie zoons van de zanger delen op Instagram dat ze diep geraakt zijn door het overlijden van hun vader. “We zijn geschokt, verdrietig en diepbedroefd.” De doodsoorzaak is nog onbekend.

Tito, het derde kind van Joseph Jackson en Kattie B. Screws, was sinds 1962 lid van The Jackson 5. Hij speelde gitaar, zong en wist al dansend samen met zijn broers de harten van fans wereldwijd te veroveren. De band scoorde grote hits, waaronder een reeks van vier nummer 1-hits: I Want You Back, ABC, The Love You Save en I'll Be There. Tot vlak voor zijn overlijden trad Tito nog op. Samen met zijn broers Marlon en Jackie, die onder de naam The Jacksons optraden, stond hij nog maar een week geleden in München op het podium.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Solocarrière

Tito werd vooral beroemd door zijn rol in The Jackson 5, maar in 2003 sloeg hij in zijn eentje een nieuwe weg in als bluesmuzikant. Als soloartiest bracht hij twee albums uit: Tito Time in 2016 en Under Your Spell in 2021. Op het laatste album klinken ook Stevie Wonder en Tito’s broer Marlon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie