Muzieknieuws

Luister hier naar de nieuwe single van The Cure

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister hier naar de nieuwe single van The Cure

The Cure-fans hoeven niet langer te wachten. Na 16 lange jaren brengt de Engelse band vandaag een gloednieuwe single uit, getiteld Alone.

De uitgave van de nieuwe single wordt maanden geleden al aangekondigd. Op 23 september deelt de band een eerste preview van Alone, waarin frontman Rubert Smith zingt: "Dit is het einde van elk nummer dat we zingen/Het vuur brandde op tot as, de sterren worden gedimd door tranen."

Alone

Menig fan zal de nieuwe single herkennen. The Cure speelt Alone namelijk al zo’n 2 jaar tijdens optredens:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alone zou zomaar eens de opmaat kunnen zijn naar een opvolger van het meest recente album van The Cure, 4:13 Dream uit 2008. Smith vertelde The Guardian toentertijd dat een zusterplaat, getiteld 4:14 Scream, in 2014 zou worden uitgebracht. Maar dit album is uiteindelijk geschrapt.

Songs of a Lost World

In 2022 maakte Smith de beoogde titel van het album bekend: Songs of a Lost World. En met de release van Alone lijkt een nieuwe plaat dichterbij dan ooit. Vorige week werden de vermoedens van Cure-fans verder aangewakkerd toen een selecte groep liefhebbers cryptische ansichtkaarten ontving, die de titel van het album leken te bevestigen. Ook werd geteased dat plaat op 1 november zal verschijnen. Een officiële aankondiging moet dit nieuws nog bevestigen.

Ster advertentie
Ster advertentie