Muzieknieuws

Coldplay brengt na drie jaar een nieuw album uit: luister hier naar Moon Music

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay brengt na drie jaar een nieuw album uit: luister hier naar Moon Music

Drie jaar na het verschijnen van Coldplays Music Of The Spheres, keert de Britse band terug met gloednieuwe muziek op hun tiende studioalbum Moon Music. Luister hieronder naar de volledige plaat.

Na het uitbrengen van de twee singles feelslikeimfallinginlove en We Pray, hebben we al iets op kunnen vangen van het nieuwe album dat in totaal bestaat uit tien nummers. Moon Music is ontstaan tijdens Coldplays achtste wereldtournee.

Tussen de concerten door

De Britse band is tussen hun concerten door de studio ingedoken om aan Moon Music te sleutelen. Dat beviel bassist Guy Berryman wel: ‘’Het was altijd al het plan om de tournee draaiende te houden en dit nieuwe album tegelijkertijd uit te laten komen. Ik houd er wel van om op deze manier te werken en niet per se een tournee aan nieuwe muziek vast te hangen’’, vertelt hij in een interview met Zane Lowe. Dat dit album dus in meerdere opzichten verbanden heeft met Music Of The Spheres is terug te horen. Zo zegt Berryman dat Moon Music altijd al is bedoeld als een tweede deel van het in 2021 uitgekomen album.

Overkoepelende thema’s

Als je dit nieuwe album naast hun debuutplaat Parachutes legt zijn er op de eerste indruk misschien weinig overeenkomsten, maar deze zijn er zeker. Beide gaan over de gemoedstoestand van de band op het moment van uitkomen. In het geval van Moon Music zijn er vooral thema’s als liefde en verbintenis terug te vinden. ‘’Dit album gaat over de manier waarop ik tegen de wereld aankijk. Zoals het niet opgeven van dingen, het accepteren van de realiteit. Juist wanneer je zoveel verschillende emoties voelt’’, vertelt leadzanger Chris Martin. Waar de naam van Coldplays tiende studioalbum vandaan komt weet hij niet precies, maar het heeft in ieder geval wel te maken met het accepteren van de verschillende fases in het leven.

Luister hieronder naar Moon Music:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het naderende einde

Hoewel Moon Music niet het laatste werk is van de Britse rockers, komt het einde wel in zicht. Ten minste, als het om studioalbums gaat dan. Chris Martin weet NME namelijk te vertellen dat de band van plan is om er nog twee te maken, wat het eindtotaal op twaalf studioalbums brengt. ‘’Van de twee albums die we nog gaan maken gaat er een in de vorm van een musical zijn. Daarna verschijnt ons laatste album genaamd ‘Coldplay’. Dat we op twaalf albums eindigen is een heel fijn gevoel.’’ De zanger zegt dat dit niet hoeft te betekenen dat ze dan ook helemaal stoppen toeren of het maken van compilatiealbums, maar dat het grote verhaal is verteld.

Ster advertentie
Ster advertentie