Muzieknieuws

Nieuwe concertdocumentaire geeft kijkje achter de schermen bij Bruce Springsteen

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe concertdocumentaire geeft kijkje achter de schermen bij Bruce Springsteen

Bruce Springsteen-fans opgelet: er is een nieuwe concertdocumentaire van The Boss. Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band gaat vrijdag 25 oktober in première.

"Bruce Springsteen en The E Street Band bieden de meest diepgaande blik ooit op de creatie van hun legendarische live-optredens - delen fly-on-the-wall beelden van bandrepetities en speciale momenten backstage - en horen rechtstreeks van Springsteen op het onderwerp", laat Disney weten over de nieuwe docu die je nu kunt streamen via Disney+ .

De documentaire is geregisseerd door Thom Zimny met wie Springsteen al eerder de handen ineensloeg. Hij gebruikt niet alleen recent materiaal, maar heeft voor de docu ook archiefmateriaal uit de kast getrokken. En natuurlijk komen Springsteen en co in de docu regelmatig aan het woord.

Check hieronder de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Biopic in de maak

Op dit moment zit er ook een Springsteen-biopic Deliver Me From Nowhere in de pijplijn, een project waar bij Springsteen nauw betrokken zou zijn. De film richt zich op de periode waarin The Boss Nebraska (1982) opneemt. Jeremy Allen White – bekend van zijn rol in hitserie The Bear – neemt de hoofdrol op zich. De regie is in handen van Scott Cooper, die eerder onder andere Crazy Heart en Black Mass afleverde.

Ster advertentie
Ster advertentie