Muzieknieuws

Check hier Unfinished, het laatste nummer van broers Alex en Eddie van Halen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Check hier Unfinished, het laatste nummer van broers Alex en Eddie van Halen

Alex van Halen heeft Unfinished uitgebracht. Dit is het laatste nummer dat hij met zijn overleden broer Eddie geschreven heeft.

De broers richten in 1972 samen de rockband Van Halen op. 4 jaar na het overlijden van gitarist Eddie van Halen deelt drummer Alex van Halen het laatste nummer dat ze samen maakten. Unfinished is te horen in het audioboek van Brothers, de memoires waarin Alex herinneringen aan zijn broer ophaalt. Brothers is op 22 oktober verschenen. Het nummer is ook te beluisteren op Alex’ website en op YouTube.

Eerbetoon

Eerder geeft Alex op Instagram al een voorproefje van Unfinished, wat een inkijkje geeft in de muzikale chemie tussen de broers. Alex combineert het nummer met persoonlijke familiefoto’s. Ook spreekt hij zich op het platform met ontroerende woorden uit over het memoires: “Dit is mijn eerbetoon aan mijn broer; mijn manier om afscheid te nemen. Ed, ik hou van jou en mis je.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het 6 minuten durende Unfinished is een instrumentaal nummer, waar Eddies legendarische gitaarkunsten naar voren komen in onder andere een gitaarsolo. Alex vult dit gitaarspel aan met een sterke drumpartij.

Beluister Unfinished hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie