Muzieknieuws

Bekijk hier het optreden van Lenny Kravitz tijdens de MTV-Awards 2024

  1. Nieuwschevron right
  2. Bekijk hier het optreden van Lenny Kravitz tijdens de MTV-Awards 2024

Afgelopen nacht vond een van de grootste prijsuitreikingen in de muziekwereld plaats: de MTV Video Music Awards (VMA). Tijdens de editie van dit jaar was er een speciaal moment weggelegd voor rocker Lenny Kravitz. Met nummers als Are You Gonna Go My Way en Fly stal hij voor even de show.

Sinds 1984 vindt het evenement jaarlijks plaats. Dat maakt dat er in de loop der jaren veel iconische optredens voorbij zijn gekomen. Denk bijvoorbeeld aan optredens van Madonna, Lady Gaga, Aerosmith en Nirvana. Dit jaar was het ook de beurt aan Lenny Kravitz! De laatste keer dat hij optrad bij deze prijsuitreikingen dateert uit 1998.

Niet alleen Lenny Kravitz mocht het podium betreden, want er waren meer artiesten die vannacht hun muziek lieten horen bij de VMA. Zo was Eminem naast kanshebber voor een prijs, ook te horen met zijn nummers Houdini en Somebody Save Me en kon het publiek genieten van optredens van Sabrina Carpenter en Katy Perry.

Bekijk hieronder het optreden van Lenny Kravitz:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prijzenregen

Naast diverse optredens werden er natuurlijk ook prijzen uitgereikt. De grootste eretitel van beste videoclip van het jaar ging naar Taylor Swift met het nummer Fortnight, waarbij ze samenwerkte met Post Malone. Daarnaast won Sabrina Carpenter met haar monsterhit Espresso de prijs van nummer van het jaar. Kravitz mocht niet alleen optreden bij deze editie van de VMA, maar hij viel ook in de prijzen. Zo mocht de trofee van beste rockvideo voor het nummer Human met de zanger mee naar huis.

Lenny Kravitz in de NPO Radio 2 Top 2000

Sinds 2002 staat Lenny Kravitz onafgebroken in de lijst der lijsten. Benieuwd naar het stijgen en dalen van zijn nummers en andere nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie