Muzieknieuws

The Killers brengen een ode aan Las Vegas in nieuwe single Bright Lights

foto: Still YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. The Killers brengen een ode aan Las Vegas in nieuwe single Bright Lights

The Killers zijn terug met nieuwe muziek! De Amerikaanse rockband brengt vrijdag hun gloednieuwe single Bright Lights uit. Check hieronder hoe de track klinkt.

In aanloop naar de release van het nieuwe nummer deelt de band vorige week een reeks clips op sociale media. De groep laat onder andere een voorproefje zien van een flitsende nieuwe videoclip, waarin de bandleden op een groot verlicht podium, met op de achtergrond een verlicht 'The Killers'-logo in 'Welcome to Fabulous Las Vegas'-stijl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De clip is niet alleen een verwijzing naar hun aanstaande residentie in Las Vegas, het Amerikaanse entertainment-walhalla is de thuisstad van Flowers & co. En in Bright Lights – "I haven't forgotten wherе it is I'm from/Ik ben niet vergeten waar ik vandaan kom" – lijken de mannen een ode te brengen aan hun roots.

Luister hieronder naar de nieuwe track van The Killers:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crisis

Bright Lights verschijnt bijna een jaar na The Killers' laatste single Your Side Of Town. Kort na die release onthult frontman Brandon Flowers dat hij eerder een potentieel Killers-album in de prullenmand heeft laten verdwijnen. "Halverwege de opname besefte ik: 'Ik kan dit niet'", legt hij destijds uit in gesprek met The Times. "Dit is niet het soort plaat... ik denk niet dat je ons dit soort muziek nog zult zien maken."

De zanger laat in het interview weten in crisis te zijn. "The Killers zijn mijn identiteit en onze liedjes vullen de stoelen, maar ik heb meer voldoening bij het maken van platen als Pressure Machine."

Ster advertentie
Ster advertentie