Muzieknieuws

Floor Jansen kondigt eigen theatershow aan

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen kondigt eigen theatershow aan

In het najaar van 2025 gaat Floor Jansen het land door met haar eerste eigen theatershow Strijdlust, dat kondigde de Nightwish-zangeres aan in de talkshow EVA op NPO 1. De reeks bestaat uit 10 shows, die ze aftrapt in Groningen en eindigt in Eindhoven.

De kaartverkoop voor Strijdlust is direct van start gegaan.

Solo

Floor Jansen staat natuurlijk bekend als dé frontvrouw van Nightwish, maar sinds een aantal jaar streeft de zangeres ook een solocarrière na. In 2022 brengt ze haar allereerste solosingle Fire uit en een jaar later volgt haar debuutalbum Paragon.

De prille solocarrière van Jansen valt samen met een schokkende diagnose die de zangeres in 2022 krijgt, borstkanker. Iets waar ze gelukkig – na een succesvolle operatie – snel van is hersteld.

'Nieuwe deuren'

In haar nieuwe show neemt Floor je mee op een emotionele reis door de hoogte- en dieptepunten van haar recente ervaringen, met tekst en muziek. Deze voorstelling is een krachtige herinnering dat zelfs in onze donkerste momenten, we de kracht kunnen vinden om door te gaan en te excelleren.

De zangeres kijkt in ieder geval uit naar de start van de tour in 2025, laat ze weten in een persbericht: "Mijn solowerk opende vele nieuwe deuren voor mij, en blijft me uitdagen om mezelf, en mijn muziek, te vernieuwen. Het wordt een geheel nieuwe ervaring om mijn show in een theater te spelen en ik kan niet wachten om het voor jullie te mogen doen. Van bombastische arenashows naar pure verhaalvertelling in een mooi theater, met liedjes van toen en nu in een nieuw jasje. Waar mijn verhaal verteld zal worden via woord en tekst. Welkom bij een avond met mij!"

Kom hieronder alvast in de stemming met een liveuitvoering van het prachtige Daydream, afkomstig van Jansens debuutplaat Paragon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie