Muzieknieuws

Green Day en Jimmy Fallon verrassen met optreden in New Yorks metrostation

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Green Day en Jimmy Fallon verrassen met optreden in New Yorks metrostation

"Can you hear the sound of hysteria?" Forensen in de New Yorkse metro worden dinsdagavond verrast door een verrassingsconcert(je). Op beelden is te zien hoe Green Day het publiek trakteert op een stationsoptreden, met een opvallende hoofdrol voor talkshowpresentator Jimmy Fallon.

Het is een bijzondere week voor de Amerikaanse punkrockband Green Day. Morgen staat een intiem optreden in Irving Plaza op de planning. En vrijdag komt het langverwachte nieuwe Saviors uit.

Rockefeller Center metrostation

Eerder gingen al geruchten rond dat de band als opwarmertje zou verschijnen in The Tonight Show With Jimmy Fallon. Het blijkt niet om een optreden in de show zelf, maar om een verrassingsoptreden in het Rockefeller Center metrostation. Waar op voorhand muziekapparatuur en camera’s worden opgesteld, vormt zich al een opgewonden massamenigte die video's delen van het ongebruikelijke tafereel.

Op de beelden die volgen, is te zien hoe een viertal mannen het station betreedt in kostuums. Als zij hun pruiken, mutsen en andere vermommingen afdoen, onthult het kwartet zich als Green Day en Fallon, die de band bijstaat met zijn tamboerijn. De band speelt onder andere Basket Case, een cover van Feel Like Makin' Love, Look Ma, No Brains!, Dilemma, Kiss' 'Rock And Roll All' Nite en de klassieker American Idiot.

Hieronder check de beelden van omstander Will Gamble:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Saviors

Op woensdag 19 juni geeft de band een concert in het GelreDome in Arnhem. De show is onderdeel van The Saviors Tour, vernoemd naar het nieuwe album dat vrijdag 19 januari verschijnt. Green Day staat met de tour ook stil bij de albums Dookie en Amercian Idiot die respectievelijk 30 en 20 jaar geleden zijn uitgebracht.

Hieronder kun je naar een voorproefje van de nieuwe plaat luisteren, One Eyed Bastard:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Green Day in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2023 staat Green Day 10 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering van de band gaat naar Boulevard Of Broken Dreams, die vind je terug op plek 267.

Ster advertentie
Ster advertentie