Livemuziek
BNNVARA

DeWolff over hun muzikale avontuur in Alabama: ‘Het beviel bijna té goed’

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. DeWolff over hun muzikale avontuur in Alabama: ‘Het beviel bijna té goed’

Het was vanochtend even alsof ze in een Amerikaanse Westernfilm beland was: DeWolff bracht een bezoekje aan Jan-Willem Start Op! en nam hun gloednieuwe single In Love mee.

De mannen van DeWolff zijn nog steeds aan het bijkomen van hun avontuur in Amerika. Muscle Shoals, hun gloednieuwe album komt op 6 december uit en deze hebben ze in ‘The Heart of Dixie’, beter bekend als de staat Alabama, opgenomen.

Muscle Shoals

“Het beviel bijna té goed”, vertellen ze aan Jan-Willem en Jeroen. De meeste tijd brachten ze door in twee van de meest legendarische opnamestudio’s in Alabama: FAME Studios en Muscle Shoals Sound Studios. “Als je binnenloopt in de FAME Studios, staat er boven de deur: ‘In here walked the best musicians that have ever walked the Earth’”, zegt Pablo. Artiesten zoals Aretha Franklin, Lynyrd Skynyrd en The Rolling Stones zijn hen al voor gegaan, maar nu was het dus tijd voor DeWolff om zich bij deze iconische lijst te voegen.

In Love

Alhoewel het volledige album nog eventjes op zich laat wachten, kon DeWolff het niet laten om alvast een tipje van de sluier te geven. Met hun nieuwe single In Love, waan je je even in de sfeer van een Amerikaanse Westernfilm uit de jaren ’70. “Wij zijn tot over onze oren,” zegt Jan-Willem. Jeroen vult aan: “Wij zijn fan.” Een veelbelovend voorproefje op Muscle Shoals.

Bekijk het hele optreden van DeWolff hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie