Livemuziek
BNNVARA

HAEVN betovert met live versie TopSong Promise

foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. HAEVN betovert met live versie TopSong Promise

Of je nu in de file stond, een lekke band had of je lunch vergeten was: de betoverende klanken van HAEVN spoelden vanochtend even alle zorgen weg. In Jan-Willem Start Op! speelden ze Promise live.

Muzikale kunst, zo is het oeuvre van HAEVN wel te noemen. En zoals het creatieve meesterbreinen betaamt zijn Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen vooral 's nachts geïnspireerd om muziek te schrijven. Waar anderen met een gitaar bij het kampvuur gaan zitten of in de kroeg wat lyrics op servetten schrijven, is dat er voor HAEVN niet bij. "Ik zou het hopen voor de flexibiliteit van m'n leven dat ik zo muziek zou kunnen schrijven, maar ik kan helemaal niks als ik niet achter m'n piano zit", vertelt Jorrit. Schrijven doen ze altijd samen, in de studio, met kaarsjes aan. Jorrit achter z'n piano en Marijn achter z'n microfoon. "Met galm, zodat de kleinste beweging, de lichtste aanraking op de piano of Marijns zachtste vocal meteen impact heeft."

Promise

Zo kwam ook hun nieuwste NPO Radio 2 TopSong Promise tot stand. Een veelbelovend voorproefje op hun nieuwe album. "Luister aandachtig, net zoals wij dat hebben gedaan bij het maken ervan, en laat ons weten hoe je je voelt", schreef de band bij de release van het nummer op Facebook. En dat is zeker ook een aanrader voor hun live versie vanochtend in Jan-Willem Start Op!

Luister Promise hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie