Tv-kok Ramon Brugman maakt verse Vietnamese loempia's
- Nieuws
- Tv-kok Ramon Brugman maakt verse Vietnamese loempia's
Ramon Brugman is in de studio en heeft heerlijk verse Vietnamese loempia's klaargemaakt. Ook wel gỏi cuốn. Lees hieronder hoe je ze thuis kan maken. Smullen maar!
Gamba’s
16 gamba’s
2 tenen knoflook
1/2 limoen
1/2 rode peper
olie
zout
Maak de gamba’s schoon en snijd ze door de midden. Maak de olie heet in een pan en bak de knoflook heel kort. Voeg de gamba’s toe en bak ze hard aan. Doe de peper erbij en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Verder nodig
12 stuks rijstvellen
100 gram dun gesneden ijsbergsla
1/2 komkommer in dunne reepjes
1/2 winterpeen in dunne sliertjes
1 rode paprika in dunne sliertjes
100 gram afgekookte rijstnoedels
blaadjes verse munt dun gesneden
blaadjes verse koriander gesneden
blaadjes Thaise basilicum
daikon
geroosterde pinda’s
sesamzaad zwart
Vissaus (Nouc Cham)
25 ml vissaus
25 gram suiker
50 ml water
50 ml limoen sap
1 teen knoflook
1 rode peper
Hak de knoflook en snijd de peper in ringen. Roer de rest van de ingrediënten door elkaar tot de suiker opgelost is.
Hoisin dipsaus
75 ml hoisinsaus
75 ml kokosmelk
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel azijn
fijn gehalte geroosterde pinda’s
Meng alles goed door elkaar. Zet in het midden van de tafel een kom met heet water neer. Laat een rijstvelletje in het water zakken en wacht 20 seconden. Haal het er voorzichtig uit en leg op je bord. Rangschik de ingrediënten op de pannenkoek en rol hem dicht als een loempia. Iedereen krijgt twee kleine bakjes met dipsaus. Je kan dus je eigen favoriete loempia rollen.
Eet smakelijk!