Tv-kok Ramon Brugman maakt zuurkooltaart
- Nieuws
- Tv-kok Ramon Brugman maakt zuurkooltaart
Ramon Brugman is in de studio en heeft een heerlijke zuurkooltaart bereid. Dit speciaal voor de 1000ste aflevering van Binnenstebuiten. Lees hieronder hoe je deze heerlijke taart thuis kan maken. Smullen maar!
1 pak korstdeeg velletjes
Leg 8 plakjes korstdeeg op elkaar en rol deze uit tot een grote plak. Bekleed de taartvorm met het deeg. Snij de overtollige restjes deeg van de rand af. Duw met je vingers een mooi randje op het deeg.
Zuurkool
500 gr zuurkool
100 gr spekjes
1 eet boter
4 takjes tijm
1 rookworst
Smelt de boter en bak de spekjes aan. Voeg de zuurkool en de tijm toe. Stof dit ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje zonder deksel.
Kook de rookworst mee met de zuurkool en haal hm er daarna uit. Laat afkoelen en snij in plakjes.
Vulling
4 eieren
200 ml crème fraîche
1 eet mosterd
Zout en peper
Klop de eieren en meng ze met de crème fraîche en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Taart opbouw
1 eet paneermeel.
150 gr geraspte oude kaas
Doe de paneermeel op de bodem van de taart. Leg hier de zuurkool een beetje luchtig op. Duw het dus niet aan. Giet hier de ei vulling op en zorg dat het een beetje tussen de zuurkool komt. Leg de rookworst dakpan-gewijs op de zuurkool. Strooi er kaas overheen en bak de taart ongeveer 30 à 40 minuten op 200 graden. Laat de taart 10 min uit dampen voordat je deze aansnijdt.
Mosterd/crème fraîche
200 ml crème fraîche
1 eet grove mosterd
Zout en peper
Meng de mosterd met de crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper. Serveer het als sausje naast de zuurkooltaart.
Check Ramons live uitleg hieronder:
Video niet beschikbaar