Tv-kok Ramon Brugman maakt hete kip met pinda's en rijst
- Nieuws
- Tv-kok Ramon Brugman maakt hete kip met pinda's en rijst
Het is vandaag 36 jaar geleden dat het nummer 'We Are The World' op 1 stond in de top 40 en daarom is Ramon Brugman in de studio met heerlijke Hete kip met pinda’s, rijst en zoetzure komkommer . Lees hieronder hoe je dit heerlijke recept thuis kan maken. Smullen maar!
Hete kip met pinda’s, rijst en zoetzure komkommer
4 personen
Kip
500 gr kipdijen filet
3 tenen knoflook
2 uien
2 tomaten
3 paprika's verschillende kleuren
1 paksoi
1 prei
1 wortel
3 stengels lente ui
1 eet maizena
100 gr geroosterde pinda’s
Smaakstoffen
3 eet donkere soja
1 eet sessamolie
1 eet sambal (of twee)
3 eet shaoxing wijn (of sherry)
3 eet rijst azijn
2 eet chillysaus
Snij de knoflook en ui en bak aan in een scheutje olie. Voeg de gesneden kip toe en bak aan. Snij de prei, tomaat, wortel en voeg dit bij de kip. Voeg nu alle smaakstoffen toe. Snij de paprika, paksoi en de lente ui en voeg toe. Breng aan de kook en bind af met de maïzena. Strooi op het bord de pinda’s erover heen.
Rijst
300 gr rijst koken zoals op de verpakking
Zoetzure komkommer slierten
1 komkommer
100 ml azijn
150 ml warer
4 eet suiker
Schil met de slierten schiller de komkommer. Meng de azijn met water en suiker. Roer goed door tot deze opgelost is. Voeg de gesneden komkommer toe en laat 15 minuten staan.