Annemiekes A-Lunch
AVROTROS

Edda Heinsman maakt podcast over vrouwen in de wetenschap

foto: Elvin Boer
  1. Nieuwschevron right
  2. Edda Heinsman maakt podcast over vrouwen in de wetenschap

Veel vrouwelijke Nederlandse wetenschappers uit de vorige eeuw wijdden hun leven aan de wetenschap, deden belangrijke ontdekkingen, maar kregen daar nooit de credits voor. Wie waren deze vrouwen? Wat dreef ze en welke obstakels moesten ze omzeilen?

Wetenschapsjournalist Edda Heinsman gaat in de vijfdelige podcast Alles Voor De Wetenschap op zoek naar de levensverhalen van vijf van deze vrouwen: sterrenkundige Elsa van Dien, botanica en genetica Tine Tammes, scheikundige en stralingsdeskundige Antonia Korvezee, orthopedagoog Ida Frye en natuurkundige Caroline Bleeker.

“Hoe kan je dat onderzoek blijven doen en maar doorgaan, met al die tegenwerkingen?’ Ik denk dat ze allemaal echt hart hadden voor het onderzoek,” zo stelt Heinsman. Ook merkt ze dat we er in de huidige tijd nog niet helemaal zijn. Hiervoor is een speciale bonusaflevering gemaakt: vrouwen in de wetenschap nu.

Video niet beschikbaar

Quote

“Er zitten echt nog wel wat problemen, bijvoorbeeld dat veel vrouwen soms minder betaald krijgen of niet voor vol aan worden gezien.”

Edda Heinsman over de situatie voor vrouwen in de wetenschap nu

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.
Ster advertentie
Ster advertentie