Het is Boerenkooldag! Zo maak je 'm het beste volgens chefkok Chiel
- Fragmenten
- Het is Boerenkooldag! Zo maak je 'm het beste volgens chefkok Chiel
Het is Nationale Boerenkooldag vandaag. Maar hoe maak je boerenkool nou het lekkerste? Chefkok Chiel Dohmen van restaurant ByChiel legt het je graag uit. Dit is zijn recept: Ingrediënten:1,5 kg. Aardappel geschild 650 gr. Boerenkool fijn gesneden (als het gevroren heeft een nacht)150 gr. Uitgebakken spekjes AzijnPeper/zout/mosterd/nootmuskaat/BoterMelkRookworst (het liefst van de plaatselijke slager)Bereidingswijze:Snij de aardappelen in gelijke stukken zo dat ze allemaal gelijk gaar wordenEn snij de boerenkool ook fijn en bak intussen de spekjes uitZet de aardappelen op in ruim water met een klein bouillonblokje en als het water 5 min kookt voeg dan de boerenkool en de rookworst erop Laat dat ongeveer 30 tot 40 min koken als de aardappels gaar haal je de rookworst eruit en giet je de rest af en je stampt alles door elkaar met de spekjes en smaakstoffen en breng hem goed op smaak eetsmakelijk Foto: LokaalGelderland