Muzieknieuws

Deep Purple brengt eerste single uit van aankomend album

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deep Purple brengt eerste single uit van aankomend album

Na een indrukwekkende carrière van meer dan 55 jaar wil Deep Purple nog altijd niet van ophouden weten. Eerder kondigden de Britse rockers een tour en een spiksplinternieuw album aan. En vandaag lanceren ze dan ein-de-lijk een voorproefje; luister hieronder naar de eerste single van =1.

De nieuwe track, Portable Door is geproduceerd door Bob Ezrin, die natuurlijk samenwerkte met bandleden Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Don Airey en McBride. Het is het eerste nieuwe materiaal van de Britse hardrockband sinds nieuwe gitarist Simon McBride zich aansloot bij de band.

=1

Portable Door is de eerste van de dertien nummers die op studioalbum =1 zullen verschijnen. "Deep Purple is meer dan alleen hun leden", zegt de band als ze het album aankondigen. "=1 belichaamt de essentie en houding van hun incarnatie uit de jaren 70, mogelijk meer dan enig ander album uit de recente geschiedenis. Nu de legendarische Bob Ezrin opnieuw produceert, roept de plaat het klassieke geluid van de baanbrekende band op, zonder te vertrouwen op nostalgie."

Luister hieronder naar het nieuwste werk van Deep Purple:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op tour

In het kader van het nieuwe album kondigde Deep Purple eerder al een tour aan. Op dinsdag 29 oktober is Amsterdam aan de beurt en staat er een concert gepland in de Ziggo Dome. De rockband zal worden vergezeld door special guest Jefferson Starship.

Deep Purple in de NPO Radio 2 Top 2000

Deep Purple stond in 2023 vier keer in de Top 2000, met als hoogste notering Child In Time op de 17e plek. Benieuwd hoe de nummers zich door de jaren heen hebben bewogen? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie