Het nagerecht Giovanni Caminita
Als je als tv-kok ook goed uit de voeten kunt in de muziek, is het wachten op een belletje van Gerard Ekdom. Zodoende verzorgt Giovanni van 24Kitchen het toetje van het Ekdom in de Ochtend kerstdiner.
Na een heerlijk voor- en nagerecht van topchefs is het uiteraard de beurt aan de laatste gang van het Ekdom in de Ochtend 3-gangen kerstdiner. Gerard helpt je namelijk stressvrij de kerst door met de perfecte aankleding en het lekkerste eten. Gewoon rustig blijven.
Giovanni Caminita
Inmiddels zijn we aangekomen bij het slot van het diner, het toetje, het nagerecht en wie kun je daar beter voor bellen dan de bassist van Marco Borsato! Huh!? Ja écht! Giovanni Caminita kan supergoed koken en laat dat regelmatig zien bij 24Kitchen. Hij wilde met alle liefde en Italiaanse passie het recept voor het dessert samenstellen en kwam uit op...
Tiramisu
Er is natuurlijk maar één toetje wat een Italiaan kan voorschotelen: tiramisu!
Ingrediënten
5 Eidooiers
500 Gram mascarpone
3 Kopjes espresso
5 Eetlepels Amaretto
16 Lange vingers
4 Eetlepels suiker
Cacaopoeder
Bereiding
Klop in een kom de eidooiers met de suiker schuimig en breng roerend de eieren au bain marie op een temperatuur van 45 graden. Meng de mascarpone door de dooiers.
Meng in een ovenschaal de espresso met de amaretto.
Dompel de lange vingers één voor één in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van een lege ovenschaal.
Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel en herhaal dit nog een keer.
Laat de tiramisu ongeveer 1 uur in de koelkast opstijven.
Serveren
Bestuif de tiramisu voor het serveren met het cacaopoeder.
Gerelateerd nieuws
NPO Radio 2 Top 2000
Freddie Mercury dirigeert publiek bij Love Of My LifeNPO Radio 2 Top 2000
Andrew Ridgeley over Careless Whisper: 'Ik stemde in dat George het solo uitbracht'NPO Radio 2 Top 2000
Bijna weggegooide hit: Torn van Natalie ImbrugliaNPO Radio 2 Top 2000
Michael Kiwanuka speelt betoverende liveversie van Cold Little Heart