NPO Radio 2 Top 2000

Kersthoofdgerecht van Herman den Blijker

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Kersthoofdgerecht van Herman den Blijker

Gerard strikte Herman den Blijker als chef voor het hoofdgerecht voor jouw kerstdiner. Je kunt kiezen uit vlees of vis.

Gerard helpt je stressvrij de kerst door met een perfecte aankleding en een heerlijk menu. Er is namelijk geen enkele reden tot paniek. Sterker: it's the most wonderful time of the year!

Het diner wordt verzorgd door Gerards culinaire vrienden. Na het voorgerecht door Ramon Beuk was de eer aan Herman den Blijker die twee opties gaf voor een fijn hoofdgerecht: vlees of vis. Terug naar de basics en goed basisproduct kopen, dan is een superlekker hoofdgerecht geen enkel probleem.

Kippendijen

Optie één is een overheerlijk, simpel kippendijtje. Serveer hem met wat kastanjechampignons en parelgort en wat lekkere simpele bijgerechtjes.

Ingrediënten

8 Kippendijen met huid aan een zijde van de maïskip.
Zout.

Bereiding

Zet een koekenpan op hoog vuur en zorg dat deze goed heet is.
Doe wat zout op de huid van de kippendijen.
Leg vervolgens de kippendijen in de pan op de huid en zet het vuur laag.
Laat de dijen dan ongeveer een uurtje garen.
Het huidje wordt op deze manier krokant en het vet loopt er zo uit, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt.

Serveren

Goed te serveren met parelgort en kastanjechampignons. Misschien wat aardappeltjes en een lekkere salade. Maak het zo gek als je wilt.

Schotse zalm lauwwarm bereid

Optie twee is een heerlijk visje waar je geen omkijken naar hebt

Ingrediënten

1 zijde Schotse zalm zonder graat (ongeveer 2 kilogram)
Olijfolie.
2 klontjes boter.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 48 – 50 graden.
Leg de zijde op een plateau.
Besprenkel de zijde met wat olijfolie.
Doe 2 klontjes boter erop.
Schuif het plateau in de oven.
Laat het ongeveer 2 uur zacht garen.

Dus tijd voor de make up, tafel dekken, pak aandoen etcetera.

De zalm is klaar als je met je vinger op een stukje drukt en lamellen van de zalm van elkaar glijden.

Serveren

Zet de zalm op tafel met een paar lepels erbij en heerlijk om met zijn allen te peuzelen van de zalm. Serveer hem eventueel met een lekkere saus (google is your friend).

>> Hoe maak je kerst verder compleet met de complete aankleding en het menu?

Ster advertentie
Ster advertentie