Programma
PowNed

Danny vraagt plaatje aan voor ongeneeslijk zieke vader: 'Mijn grote vriend'

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Danny vraagt plaatje aan voor ongeneeslijk zieke vader: 'Mijn grote vriend'

Desiree krijgt dinsdagavond een belletje van luisteraar Danny, die vol enthousiasme vertelt over zijn dag. Toch heeft hij het op dit moment niet gemakkelijk. Danny’s vader is namelijk erg ziek en wordt niet meer beter: "Ik denk aan alle mooie momenten."

Laat op de avond blikken Desiree en Danny samen terug op de dag, die voor hem in het teken stond van zijn werk op de sociale werkplaats. Waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen in een wasserij, creatieve ruimte en een houtwerkplaats waar ze steigerhouten producten maken. "Dan kun je denken aan loungesets voor buiten, tuinbanken, gereedschapskistjes, noem het maar. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij maken het."

'Een grote familie'

Danny heeft zelf een licht verstandelijke beperking. "Maar daar werken ook mensen die psychische aandoening hebben of een operatie hebben ondergaan, waardoor ze niet meer een normale baan kunnen krijgen." Danny geeft aan dat hij het lastig vindt om iets te volbrengen en dat het voor hem onmogelijk is voor een baas te werken. "Je kunt daar alles op je eigen tempo doen."

Al die verschillende persoonlijkheden op de werkplaats, dat kan natuurlijk botsen. Maar volgens Danny is het vooral heel gezellig. "Dat ouwehoeren wat je onder elkaar doet, of je rookt een sigaretje met elkaar, of je drinkt een kopje koffie met elkaar. We zijn eigenlijk een soort grote familie."

'Mijn grote held'

De afgelopen periode is de werkplaats een fijne afleiding, Danny’s vader lijdt namelijk aan kanker en is ongeneeslijk ziek. Met zijn vader in gedachten vraagt hij Endless Road van Time Bandits aan. "Dat nummer hebben we altijd geluisterd in de auto", legt hij uit. "Mijn vader is mijn grote held, mijn grote vriend. Hij heeft mij dingen van het leven laten zien. Hij heeft mij laten zien dat het niet altijd kwaad is in de wereld, maar ook goeie momenten."

"Lieve pap, dit nummer is speciaal voor jou, omdat ik zoveel van je houdt. Ik hoop dat je nog jaren bij ons bent. En ik denk aan alle mooie momenten met dit liedje."

Video niet beschikbaar

Dees Moet Je Horen!

Desiree van der Heiden presenteert van maandag tot en met donderdag het programma Dees Moet Je Horen! van 22.00 tot 00.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie