Programma

Tannaz spreekt met Sterre Koning: 'Voel me vaak ongemakkelijk op feestjes'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tannaz spreekt met Sterre Koning: 'Voel me vaak ongemakkelijk op feestjes'

In Dit Is Tannaz spreekt Tannaz met Sterre Koning. De twee bespreken haar nieuwe single, en misschien nog wel belangrijker: hoe Sterre zich gedraagt op feestjes...

Sterre Koning kun je van talloze dingen kennen. Zo trad ze op bij de EO-jongerendag, zong ze bij Kinderen Voor Kinderen en speelde ze in film De Tatta’s. Ze bracht recentelijk Op Het Balkon uit. Tannaz sprak Sterre in de uitzending, en maakte gebruik van de gelegenheid om haar het hemd van het lijf te vragen aan de hand van de songtekst van het nummer. De eerste zin die ze samen ontleden, is: ‘Dat ik er nu achter kom dat het leuker is met jou.’

Bewust antisociaal

Tannaz vindt deze zin erg specifiek: “Iets met bewust antisociaal zijn. Je bent op een saai feest, en tussen alle feestgangers kom je dan ineens iemand tegen die het feest eigenlijk net zo ervaart als jij.” Maar wat inspireerde Sterre nu om deze tekst te schrijven? Het gaat volgens haar niet eens per se om een saai feestje. “Het gaat er eigenlijk vooral om dat ik me vaak een beetje ongemakkelijk voel op feestjes. Die feestjes kunnen superleuk zijn, alleen dan weet ik vaak gewoon niet zo goed hoe ik me moet gedragen”, legt ze uit.

Ze omschrijft zichzelf als ‘af en toe een beetje sociaal ongemakkelijk’ en zag de kans om dit om te zetten in een liedje. Tannaz beaamt dit: “Ik heb precies hetzelfde. Als ik op een feestje ben, moet niemand tegen me praten. Ik zit dan waarschijnlijk heel vies te kijken, omdat ik me gewoon ongemakkelijk voel.”

Op De Wc

‘Wat is er nu nog normaal, ik heb even geen idee’, luidt een andere zin die het duo ontleedt. Tannaz is benieuwd naar een rare gewoonte van Sterre, waar anderen gek van opkijken. “Als het gaat om feestjes, heb ik standaard de gewoonte om direct naar de wc te gaan. Dat is onder andere omdat ik uit het oosten kom en dan vaak al een tijdje in de auto heb gezeten”, legt ze uit. Maar dit doet ze ook omdat ze vaak even de ruimte wil scannen, kijken wie ze kent en dit even wil laten bezinken om vervolgens een actieplan te maken. “Dan kan ik het feestje een soort van aan.” Tannaz kan zich hier volledig in vinden: “Ik vind dit helemaal niet zo gek. Misschien zijn wij gewoon twee gekken bij elkaar.” En haar voorspelling voor de volgende single van Sterre? “Je volgende single heet Op De Wc volgens mij, haha.”

Sterre Koning over haar nieuwe track 'Op Het Balkon': "Ik voel me vaak ongemakkelijk op feestjes"

Dit Is Tannaz op NPO Radio 2

Je hoort Dit Is Tannaz (EO) iedere dinsdag tot en met vrijdag tussen 04:00-06:00 op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie