Programma
EO

Sarita Lorena draagt nieuwe single op aan overleden partner

foto: YouTube Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Sarita Lorena draagt nieuwe single op aan overleden partner

Met haar deelname aan onder andere Beste Zangers in 2022 leert Nederland zangeres Sarita
Lorena kennen, waarna ze haar Beste Zangers EP uitbrengt. Maar nadat haar partner Siki Martina plots overlijdt, volgt een periode van stilte. Nu, 2 jaar later, is ze terug met nieuwe muziek.

Sarita Lorena verliest haar vriend Siki aan een dodelijke schietpartij in de zomer van 2022 en gaat een periode van rouw in. Na afwezigheid vanwege het plotselinge overlijden van haar vriend, is Sarita Lorena weer terug met een nieuw nummer, Geen Afscheid. Aan Tannaz vertelt de zangeres over het immense verlies, hoe ze omgaat met rouw en blikt ze terug op de mooie momenten.

‘Weer zin in het leven’

De zangeres laat weten dat het momenteel verrassend goed met haar gaat. "Ik heb weer zin in het leven. Dat klinkt wellicht wat dramatisch, maar ik bedoel meer dat ik weer zin heb om aan het werk te gaan." De zangeres is opnieuw creatief bezig en maakt weer muziek. "Ik voel me ook echt lekkerder in mijn vel."

"Hoe is het eigenlijk voor jou om de draad weer opnieuw op te pakken na dit verlies?", vraagt Tannaz. "Heel moeilijk", vertelt Lorena. "Rouwen en verwerken is niet iets wat je zelf in de hand hebt. Ik moest wel echt een aantal keer heel goed mezelf controleren en denken: oké, wat is goed voor mijn gezondheid?" Lorena moet veel nadenken over hoe ze het rouwproces zo dragelijk mogelijk voor zichzelf kan maken. Therapie biedt veel houvast. "Ik praat erover en kan het op een of andere manier verwerken. En ja, er komt een stukje acceptatie bij kijken."

Terug naar huis

Lorena beschrijft zichzelf als iemand die vaak te snel verder wil gaan. "Ik wil mezelf dan afleiden en ik wil constant aan het werk zijn", vertelt ze. Maar nu neemt ze de tijd en is ze een korte periode naar haar vaderland Brazilië gegaan. "Ik had dat gewoon even nodig. Ik was daar samen met mijn familie in mijn ouderlijk huis waar ik ben opgegroeid. Daar komen hele andere emoties bij kijken. Dus dat was zeker nodig."

Herinneringen

De introductie van het nummer bevat een voicemail van Siki. Lorena vertelt over herinneringen aan hem die haar altijd zullen bijblijven: "Hij hield heel erg van havermout. En vaak, na studiosessies wanneer we laat thuiskwamen, vroeg hij mij om havermout voor hem te maken en dan aten we het op de keukenvloer op. Dat zijn van die kleine dingen die ik niet zal vergeten."

Sarita Lorena over 'Geen Afscheid'

Dit is Tannaz

Je hoort Dit Is Tannaz (EO) iedere dinsdag tot en met vrijdag tussen 04:00-06:00 op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie